7ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας 8-10/11/2019 Τρίπολη

7ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας 8-10/11/2019 Τρίπολη

Το ΠΜΣ «Κοινοτική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας» συμμετείχε στο 7ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας  που  διοργανώθηκε από τον Εθνικό Σύνδεσμο  Νοσηλευτών Ελλάδος  στην Τρίπολη 8-10 Νοεμβρίου 2019.

Σκοπός του Συμποσίου ήταν η ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις στο τομέα της νοσηλευτικής ογκολογίας  και τη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο καθώς και η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των νοσηλευτών.

Το ΠΜΣ συμμετείχε  στις εργασίες του Συμποσίου με το Στρογγυλό τραπέζι με θέμα : Συμπεριφορές προαγωγής υγείας για την πρόληψη του καρκίνου και το Κλινικό Φροντιστήριο : Αυτοεξέταση μαστού.

Συγκεκριμένα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές  ανέπτυξαν τα θέματα:  Πρωταρχική και Πρωτογενής πρόληψη, Προσυμπτωματικός έλεγχος για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου και Τριτογενής πρόληψη και ποιότητα ζωής .Με το συντονισμό της κ. Άννας Καυγά Επίκουρης  Καθηγήτριας και Αναπληρώτριας Διευθύντριας του ΠΜΣ «Κοινοτική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας» και το σχολιασμό της κ. Ουρανίας Γκοβίνα Αναπληρώτριας  Καθηγήτριας αναδείχθηκε η σημαντικότητα της πρόληψης του καρκίνου.   Οι  μεταπτυχιακοί φοιτητές που συμμετείχαν ήταν:  Τσεκούρα Δ. Νοσηλεύτρια, MSc(c), Συντονίστρια Κινητής Οµάδας Υγείας, Ε.Ε.Σ, Νταλή Ε. Νοσηλεύτρια MSc(c), Εκπαιδευτικός ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης 1ο ΕΠΑΛ Καµατερού,  Φάρος Α. Νοσηλευτής MSc(c), Εκπαιδευτικός ∆ευτεροβάθµιας Εκπ/σης 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

Μεγάλη επιτυχία είχε και το Κλινικό φροντιστήριο για τους φοιτητές Νοσηλευτικής με θέμα την Αυτοεξέταση του μαστού. Συμμετείχαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές: Μπατζογιάννη Α., Νοσηλεύτρια  MSc(c) Κ.Υ. Χαϊδαρίου,   Καραθανάση Ε. Νοσηλεύτρια MSc(c) Ξενώνας Ψυχικής Υγείας,  Γκίνη Μαρία Νοσηλεύτρια   MSc(c) Κ.Υ.  Καλυβίων. Το συντονισμό του φροντιστηρίου είχε η κ.Καυγά.

Πρόγραμμα